rafting - rowers

Predstavljamo

Rafting na Cetini

Rafting na rijeci Cetini

Jedini nudimo cjelodnevni izlet na rijeci Cetini koji osim raftinga nudi niz dodatnih aktivnosti kako bi imali potpuni doživljaj rijeke Cetine.

Mjesto susreta

Glavno mjesto nalaska je u Splitu, u centru grada, Trg Franje Tuđmana.

Ako se nalazite u okolici Splita, dogovoriti ćemo vama bliže mjesto sastanka.

Ako dolazite autom, mjesto sastanka je u selu Podgrađe, odakle startamo sa našim izletom.

Polazak je u 9:30h iz Splita. Vrijeme sastajanja u selu Podgrađe je u 10:30h.

Vrijeme polaska je namješteno tako da izbjegnemo gužvu na rijeci kako bi vam omogućili potpuno iskustvo!

Plan izleta

Drugačije iskustvo raftinga!

Prvo stajanje je 5 minuta od starta raftinga, u mojoj kući, gdje će vas dočekati kava dobrodošlice i peciva. Prije polaska dobit ćete sve potrebne informacije i svu obaveznu opremu za rafting (kaciga, prsluk za spašavanje, veslo). Rijeka je na početku rute mirna i prigodna za upoznavanje s osnovnim tehnikama veslanja, ali rafting je jednostavan sport te prethodno iskustvo nije potrebno. Težina navedene staze je II do III (na skali od I do VI) I svi iznad 6 godina mogu sudjelovati.

Ruta se proteže predivnim kanjonom rijeke Cetine kojeg okružuje očuvana i čista priroda. Kada prijeđemo mirni dio rijeke, ubrzo ćemo proći kroz dva impresivno zelena „tunela“ od grana drveća koja se nadvijaju nad rijekom. Nakon toga slijedi nešto zahtjevniji dio rijeke koji će nam dati taj dašak adrenalina koji očekujemo kod ovakvih sportova!

Cetina rafting
Cetina rafting

Pružamo više od raftinga!

Napraviti ćemo više pauza kako bi imali potpuno iskustvo rijeke Cetine. Obogatili smo klasični rafting sa više dodatnih aktivnosti.

Za vas ćemo ponijeti ohlađeno voće, sendvič, čokoladice i vodu kako bi napravili piknik da se osvježimo. Imat ćemo pauze za kupanje u rijeci i odmor, a one najhrabrije povesti ćemo na skakanje s visokih stijena i prolazak kroz špilju čiji je ulaz nimalo običan. Za ulazak u špilju skočiti ćete u jezero hladne izvorske vode te ga preplivati. Špilja je uistinu predivna, puna je stalaktita i stalagmita te se u njoj nalazi jedan od izvora vode. Također svi koje žele imati će priliku plutati niz jedan od brzaca na rijeci Cetini.

Za sve koji nisu raspoloženi za dodatne aktivnosti mogu se kupati i sunčati dok gledaju i bodre članove obitelji ili prijatelje koji se natječu ko će napraviti bolju pozu za video sa skokovima :) Ulazak i plivanje kroz špilju također se može zaobići putem koji prolazi iza špilje.

Nakon otprilike 4 sata spuštanja nizvodno dolazimo do kraja naše avanture koji se nalazi u Radmanovim mlinicama. Tamo će nas čekati naš kombi u kojem će se nalaziti sve vaše stvari kako bi se mogli presvući u suhu odjeću. Kratko ćemo predahnuti i uživati u čudesnom prirodnom ambijentu, a zatim ćemo se uputiti natrag prema mojoj kući gdje ćemo nazdraviti sa domaćim rakijama i krećemo nazad prema Splitu. Planirani dolazak natrag u Split je između 18:00 i 19:00h.

Bonus!

Na povratku u Split stati ćemo na vidikovac s kojeg se pruža pogled na stari gusarski grad Omiš, gdje ćete moći napraviti prekrasne fotografije za uspomenu.

Sve ćemo bilježiti akcijskom kamerom Go Pro i naši će gosti par dana nakon izleta dobiti kratki video i slike da se uvijek mogu prisjetiti svoje avanture na rijeci Cetini!

Rezervirajte termin

Provjerite dostupnost i platite karticom

Rezervirajte termin